Särmä (06.07.2017 - Heikki Jokinen) Brasilian parlamentti on leikkaamassa kolmen kansallispuiston metsän alaa 1,2 miljoonalla hehtaarilla.

Maan presidentti vaihtui työväenpuoluetta edustaneen Dilma Rousseffin tultua erotetuksi. Mahtavien karjankasvattajien vaikutusvalta on siksi kasvanut ja he haluavat lisää laidunmaata sekä metsien hakkuita.

Uusi presidentti Michel Temer ei ole toistaiseksi vastustanut lakia, mutta hän voi estää sen vetollaan. Kesäkuussa hän päätti laajentaa muita kansallispuistoja 282 000 hehtaarilla. Nämä ovat lähinnä alueita, joita ei voi käyttää maatalouteen.

Maan luonnonsuojelujärjestöt sanovat, että laki auttaisi metsiä laittomasti hakanneita rikollisia hankkimaan alueet itselleen nyt laillisesti. He ovat järjestöjen mukaan toimineet väärillä nimillä, esimerkiksi Pedro Cordeiro -niminen mies on saanut yhteensä 12,3 miljoonan euron sakot kansallispuistojen metsien hakkuista.

Viranomaiset eivät kuitenkaan ole löytäneet häntä. Nimi on ilmeisesti tekaistu. Nyt teon takana olleet rikollisille tulee mahdollisuus ostaa valtiolta myyntiin tulevia alueita.