Tekijä (18.04.2018 - Heikki Jokinen) Järjestäytyneet painotyöntekijät ovat varustaneet painamansa tuotteet liiton merkillä Yhdysvalloissa jo 1890-luvulta. Nykyisin käytettävä merkki suunniteltiin vuonna 1897.

Pieni soikea Allied Label-merkki kertoo painotyöläisten järjestäytymisen ja alueen. Sen takana olevat kolme liittoa ylläpitävät verkkosivuja, joilta voi etsiä järjestäytyneen painon.

Tällä tiedolla on merkitystä Yhdysvalloissa, jossa teollisuustyöläisten järjestäytymisaste oli tämän vuoden alussa 6,5 prosenttia. Osa asiakkaista haluaa käyttää järjestäytynyttä painotaloa, sillä liitto takaa säälliset vähimmäisehdot työntekijöille.

Erityisen tärkeää merkin näkyminen on kaikissa demokraattisen puolueen ja heidän ehdokkaidensa julkaisuissa aina käyntikortteja myöten.

Merkillä liitot haluavat kertoa tekijöiden ammattitaidosta sekä työnantajan sitoutumisesta asialliseen suhtautumiseen työntekijöihinsä. Tämä on kilpailuetu painoillekin, sillä tuotteiden vastuullisuudella on yhä suurempi merkitys.