Tekijä (11.07.2018 - Heikki Jokinen) Maataloustyö on usein raskasta, mutta miehitetyssä Palestiinassa se on vaarallista. Israelin laittomien siirtokuntien asukkaat hyökkäävät usein maatyöläisten kimpuun.

Siirtokuntalaiset muun muassa tuhosivat hiljan 200 oliivipuuta Betlehemin lähellä, kivittivät pellolla työskenteleviä Ramallahin lähellä ja mursivat kepeillä 64-vuotiaan viljelijän leuan Nablusissa.

Israelin miehitysjoukot puuttuvat harvoin tähän väkivaltaan. Ne suojelevat sen sijaan siirtokuntalaisia ja osallistuvat itsekin viljelysmaiden tuhoamiseen ja takavarikointiin.

Kesäkuussa armeijan panssarivaunut tuhosivat sotaharjoituksillaan viljapellon Aqrabassa ja veivät oliivinviljelijöiden sadon ennen sen myyntiä Hebronin lähellä.

Maaliskuussa Israelin armeija ampui Gazassa Mohammed Abu Jumaan pellolleen, jota hän oli kyntämässä.

Maailmanpankki laski, että Palestiinan maatalouden järjestelmällinen häirintä leikkaa 600 miljoonaa euroa vuodessa sen tuotosta.

The Washington Post raportoi, että Israel on pakko-ottanut yli 200 000 hehtaaria palestiinalaisten maata hallitsemallaan Länsirannan alueella.