Tekijä (13.12.2023 - Heikki Jokinen) Voice of America raportoi, että Israelin hallitus pyysi Intiaa jo ennen Gazan sotaa lähettämään satatuhatta työläistä maahansa. Tarkoitus on korvata Israelissa työssä käyvät 130 000 palestiinalaista. Sodan alkamisen jälkeen heitä ei ole enää päästetty töihin.

Intialaislehti The Hindu kertoo, että maat sopivat jo toukokuussa 42 000 intialaisen työläisen lähettämisestä Israeliin. Heistä 34 000 oli menossa rakennustöihin palestiinalaisten tilalle.

Kymmenen intialaista ammattiliittojen keskusjärjestöä tyrmää suunnitelman, kertoo rakennus- ja puutyöläisten maailmanliitto BWI. Intialainen liittojohtaja Rama Chandra Khuntia sanoo BWI:n sivuilla, että työläiset eivät ole kauppatavaraa. Hän sanoo, että he vastustavat aina yritystä asettaa työläiset toisiaan vastaan.

Intialaiset työläiset eivät halua olla osallisia tuhansia palestiinalaisia työläisiä kohtaan harjoitettavassa epäinhimillisyydessä, Khuntia sanoo. BWI seuraa tilannetta ja on huolestunut työläisten "käyttämisestä aseena".