Ahjo (15.05.2014 - Heikki Jokinen) Scanian kuorma-autotehtaan ammattiosasto solmi poikkeuksellisen sopimuksen Volkswagen-yhtiön kanssa. Tuotannon tai tutkimuksen siirtämiselle konsernin muihin yksiköihin tarvitaan ammattiliiton suostumus, sopimus kirjaa.

Ammattiliiton edustaja osallistuu jatkossa Scanian hallintoon. Johdon aiemmin yksin määräämät bonukset neuvotellaan yhdessä liiton kanssa.

Sopimus astuu voimaan, mikäli Volkswagenin tarjous ostaa Scanian koko osakekanta toteutuu. Se omistaa jo nyt enemmistön yhtiöstä ja kauppa onnistunee.

IF Metall alkoi neuvotella sopimuksesta heti kun Volkswagenin ostoaikeet tulivat julki. Liiton tavoitteena olivat taatut työpaikat ja työntekijöiden parempi vaikutusvalta.

– Sopimus osoittaa kuinka tärkeä Scania Volkswagenille on ja että työntekijät ovat yhtiön tärkein voimavara. IF Metallilla on täysi myötämääräämisoikeus eikä tuotantoa voi siirtää Södertäljestä, Oskarshamnista eikä Luulajasta ilman liiton hyväksymistä, sanoo IF Metallin puheenjohtaja Anders Ferbe.

– Tämä sopimus voi olla mallina muille. Se on hyvä esimerkki pitkälle katsovasta ajattelusta, erona esimerkiksi Outokumpuun Långshyttanissa, jossa lyhytnäköisyys tuntuu hallitsevan.

– Me olemme osoittaneet, että käy päinsä kirjoittaa ammattiliiton ja ulkomaisen yhtiön sopimus, joka säätelee vaikuttamista tulevaan kehitykseen. Käytämme sopimusta tärkeänä ainesosana kun keskustelemme muiden yhtiöiden kanssa, Ferbe sanoo.

Sopimusneuvotteluihin osallistunut Stefan Leiding pitää sopimuksen työpaikkatakuita vahvempina kuin Volkswagenin Saksassa solmimat.

Hän uskoo liiton voivan vaikuttaa vuokratyönkin vähenemiseen - sen osuus Scanialla on nyt 30 prosenttia. Volkswagenin oma tavoite on pitää määrä viidessä prosentissa.

Liitto ei tehnyt myönnytyksiä tai myynyt mitään, Leiding sanoo. Volkswagenilla on vahva myötämääräämisen perinne. Saksassa yhtiön hallituksen jäsenistä puolet edustaa ammattiliittoa.

– Konsernin ammattiliittojen maailmanneuvosto on myös hyväksynyt sopimuksen. Mikäli täällä tulee ikävyyksiä, niitä tulee myös Saksassa. Sitä ei ole tähän mennessä tapahtunut, Leiding muistuttaa.

Ruotsin metalliliitto valmisteli sopimusta yhdessä Saksan IG Metallin kanssa. Puheenjohtaja Ferbe korostaa, että yhteisymmärrys Saksan liiton kanssa oli tärkeää.

– Mutta kaikki edellyttää, että kuorma-autoille on markkinat ja kysyntää ja ettei alaan kohdistu samanlaista iskua kuin finanssikriisin aikaa, Ferbe muistuttaa.