Fipsu (05.03.2013 - Heikki Jokinen) Laajalti julkisen alan työntekijöitä edustava Ver.di-ammattiliitto käy parhaillaan yhdessä muiden julkisen alan liittojen kanssa neuvotteluja osavaltiotason työehtosopimuksista. Neuvottelut koskevat noin miljoonaa työntekijää ja niitä on käyty helmikuun alusta.

Liitot vaativat 6,5 prosentin palkankorotusta sopimuskaudella. Lisäksi ne esittävät harjoittelijoille palkkatakuuta koulutusjakson päätyttyä sekä harjoittelupalkkaan sadan euron korotusta. Opettajille esitetään uutta palkkaryhmäjaottelua.

Kaksi ensimmäistä neuvottelukierrosta eivät ole tuoneet ratkaisua, työnantajapuoli ei ole vielä edes antanut vastatarjousta. Ver.di järjestää useita mielenosoituksia sekä käynnistää useita paikallisia varoituslakkoja ennen kolmatta neuvottelukierrosta 7-8. maaliskuuta. Sopimuksesta kampanjoidaan teemalla Wir sind es wert, me olemme sen arvoisia.

Ver.di:n puheenjohtaja Frank Bsirske oli silti optimistinen Der Tagesspiegel -lehden haastattelussa sunnuntaina 3.3.2013. "Kuta enemmän ihmisiä on lakossa, sitä suurempi mahdollisuus on edetä neuvotteluissa", hän sanoi lehdelle.

Maanantaina 4. maaliskuuta varoituslakoissa oli 12 000 työntekijää Kielissä, Mainzissa ja Dresdenissä. Useita muita paikallisia lakkoja on jo pidetty ja lisää on luvassa ellei sopimuksissa edetä.

Ver.di:n edustamat luterilaisten kirkkojen työntekijät vaativat samoin parannusta asemaansa. He sanovat, että kirkon diakoniatyöntekijäin työehdot ovat huomattavasti julkista puolta huonommat. Kirkon työntekijät ovatkin myös osoittaneet mieltään Frankfurtin dominikaaniluostarin edustalla.

Ver.di on tuottanut palkkakamppailun tueksi 15-minuuttisen videon Öffentlich is wesentlich (Julkinen on oleellista) jossa kerrotaan julkisen sektorin ihmisten tärkeästä työstä. Saksankielinen video on katsottavissa täältä.